Energiebesparend

CARRIÈRES UNIES DE PORPHYRE

Op alle niveaus van het bedrijf zetten we ons in om speciale aandacht te besteden aan onze omgeving. Energiebesparing maakt deel uit van onze verbintenissen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Om ons verbruik beter te beheersen, is het verzamelen van energiegegevens een essentieel uitgangspunt. Hierdoor kunnen acties worden ondernomen om het energieverbruik op elke winningslocatie te verminderen, zoals het optimaliseren van de afstanden die onze machines afleggen, het opzetten van alternatieve energiebronnen, enz. Al deze stappen zijn ook gericht op het verlagen van de COuitstoot.

Voorbeelden van enkele realisaties
LESSINES site: Fotovoltaïsche panelen

Een van onze eerste verwezenlijkingen was de installatie van één van de grootste fotovoltaïsche parken in Wallonië op onze site in Lessines. De faciliteiten voor de productie van aggregaten zijn zeer energie-intensief en het was onze wens om een deel van onze energiebehoefte te dekken met hernieuwbare energie. We kozen voor de installatie van fotovoltaïsche panelen omdat we de nodige ruimte hadden. De geproduceerde elektriciteit wordt direct gebruikt voor de werking van de installaties. Het aandeel dat door de UPC’s wordt gebruikt, vertegenwoordigt ongeveer 73%, de rest wordt opnieuw in het netwerk geïnjecteerd wanneer de installaties worden stilgelegd. Deze panelen waarvan er 17.312 zijn, zijn verdeeld over 7,5 ha en dekken 36% van ons jaarlijks verbruik. Dit project bespaart dus het equivalent van 1.555 ton CO2/jaar.

Zie het persartikel

BIERGHES site

In navolging van de stappen die in Lessines werden genomen, hebben we ook beslist om te investeren in hetzelfde type installatie op een oppervlakte van 3 ha, waardoor 5.420 panelen kunnen worden geplaatst. De werking is identiek aan onze site in Lessines en dekt 40% van ons jaarlijks verbruik. Zo besparen we het equivalent van 515 ton CO2/jaar. We kunnen deze milieuwinst ook vergelijken met 52 ha aan te planten bos.

BAILEUX site

Onze derde site zal hetzelfde energiepad volgen en binnenkort zullen er 1752 panelen worden geplaatst die goed zijn voor 40% van het jaarlijkse verbruik. Dit project zal dus het equivalent van 515 ton CO2/jaar besparen. We kunnen deze milieuwinst ook vergelijken met 52 ha aan te planten bos.

Handige links
gezondheid en veiligheid
Respect voor het milieu
project life in quarries
Certificeringen
Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Contacteer ons
GEZONDHEID & VEILIGHEID
MILIEU & BIODIVERSITEIT
MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID
CARRIÈRES UNIES
DE PORPHYRE
INFORMATIE

CUP LESSINES 2020 - Alle rechten voorbehouden

Juridische kennisgevingen en privacybeleid

SNELLE TOEGANG
CONTACT

Contacteer ons via ons formulier

+32 (0) 68. 26 87 60

infos@cup.be